Zondag 15 September 2024, D-day voor sommigen, het laatste kampioenschap van het seizoen voor CAD/SCH & alle categorieën, BK aflossingen! Plaats van afspraak was de vernieuwde piste van Oordegem

Tijdens de ochtend liep het al op wieltjes, alle vier onze 4x100m ploegen kwalificeerde zich voor de finale later op de dag. De cadetten en scholieren jongens en scholieren meisjes liepen overtuigend naar reekswinst. De cadetten meisjes mochten naar de finale via de verliezende tijden.

De clubrecords bij de scholieren, meisjes en jongens werden trouwens mooi verpulverd!

Voor de finales stonden de zenuwen strak gespannen bij de estafettecoaches Gunther Vermaelen en Dawie Punga.
Als eerste mochten de cadetten meisjes hun rondje afwerken: Juliette DebucquoyElla de ClercqEllie Rodiers en Katie Rupert liepen voor wat ze waard waren, het leverde hun een knappe zevende plaats op.
Hierna was het de beurt aan de scholieren meisjes, ze liepen in de reeksen (49”11) een pak sneller dan het meer dan dertig jaar oude clubrecord dus probeerden Lena HombrouxEmma PilYasmine Van Hooghten en Phaedra Dirix in de finale even goed te doen. Het viertal werd beloond met een derde plaats (49″39), een eerste podium was binnen.
De cadetten jongens Florian Wittebolle, Mats Van Grunderbeeck,Jan Breugelmans en Niels Vandezande maakten brandhout van de concurrentie want geen enkel team kon weerwerk bieden, ze wonnen met een seconde voorsprong in 45”29.
Als laatste waren de scholieren jongens aan de beurt, Dieter WittebolleLouis Smeets, Sibe Vanbergen en Lorenzo Nys. Met perfecte wissels en hun excellente spurtkwaliteiten liep het kwartet als eerste over de eindmeet in 43”04 voor de jongens van R. Excelsior SC en KAA Gent die hun vrijdag op de Memorial Van Damme nog te snel af waren.

Beide jongensploegen liepen ook naar de beste Belgische jaarprestatie (CAD M & SCH M) op de 4x100m estafetten. We kunne officiaal besluiten dat Oordegem een nieuwe, snelle piste heeft!

Ook op de andere aflossingen stonden er gemotiveerde rood wit team aan de start, het volledige verslag kan je hier lezen.

Ook Atletiek Vlaanderen vermelde de spurtkwaliteiten van de DCLA jeugd
https://www.atletiek.be/nieuws/bk-estafette-av-lyra-lierse-zorgt-voor-recordregen-op-nieuwe-piste-oordegem
https://www.atletiek.be/admin/storage/main/atletiekleven-43-mvd-en-bk-estafette.pdf

Een dikke dankjewel aan Jens Riskin voor de mooie foto’s van de podia!