De zomervakantie loopt ten einde, nog 2 weken en het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur. Ook in de atletiek loopt het zomerseizoen ten einde maar er stonden en staan nog enkele belangrijke wedstrijden op de kalender. Binnenkort meer over het PK estafette; BK Cad/Sch + est Jun. Laat ons eerst even terugblikken op de voorbije maanden: Juni, Juli en eerste helft van Augustus.

Juni: Examenperiode voor onze jeugdatleten maar in het Helpshop Loopcriterium stonden er liefst 3 wedstrijden op de kalender: 2 juni Bokkenrijdersrun te Wellen, 10 juni Kermisloop Terkoest & 30 juni Kermisloop Nieuwerkerken. Telkens stond er een mooie delegatie rood/wit atleten aan de start en ook op de podia’s. Super toch.
Het voorlaatste weekend van Juni stond er tevens ons Jeugdweekend op de agenda, 3 dagen vol sport, plezier en vriendschap (foto’s: Instagram Jeugdweekend). Als afsluiter deden een aantal jeugdatleten mee aan het Open PK Meerkamp Limburg.

Juli: Geen wedstrijd in het Helpshop Loopcriterium maar wel de start van de Olympische Spelen waar we mooie prestaties te zien kregen van de Belgische delegatie, zeker ook in de atletiek.
De meeting voor Mon was dit jaar door omstandigheden wat vervroegd, de meeting had al plaats op zaterdag 27 juli, vele mooie prestaties werden er geleverd. Er sneuvelden meetingrecords met als kers op de taart toch wel een nieuw Belgisch outdoor record bij het polssokspringen, 4m52 mag DCLA atlete Elien Vekemans achter haar naam noteren.
Ook enkele van onze Halense atleten, toonden hun kunnen:
– Junior Jelle Van Wassenhove, knalde op de 800m AC M naar een PR (2:31,87)
– Junior Joren Segers, liep tevens een PR (4:04, 47) maar dit op de 1500m AC M
– Junior Allegra Gursoy, evenaarde haar SB (1:01,44) op de 400M AC V
– Scholier Sibe Vanbergen vonden we terug aan de polstokmat waar hij 3m40 sprong

Augustus is nog niet voorbij maar kende al een drukke agenda:
3 wedstrijden in het Helpshop Loopcriterium, 2 al achter de rug en nog eentje te gaan: 12 augustus Kermisloop Kozen, 18 augustus Jéls leup Elst en 31 augustus Brouwerijloop Alken.
Zaterdag 10 en zondag 11 augustus was het BK meerkamp te Merksem. DCLA had 4 vertegenwoordigers op het BK met bij de cadetten mannen, onze Halense Jan Breugelmans. Jan werd mooi 5de, met enkele PR’s en overwinning bij Kogel en Speer. TOP Jan, blijven knallen maar!
Nog op zaterdag 11 augustus was het PK Steeple & 10.0000m te Kortenberg, 2 van onze 3 raketten lieten hun beste benen zien en zijn dus Provenciaal Kampioen +60 en +65! Proficiat Ivo en Daniel!